Ropogós sajtos rudak

  • 2018.03.07.
  • 9

Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon -bármikor – extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatnivaló . Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem . Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk
Hozzávalók:
50 deka liszt, 15 deka zsír- sertés vagy libazsír-, egy egész tojás, kettő csapott evőkanál só, kb 4 evőkanálnyi tejföl , 15 deka reszelt óvári trappista sajt , egy teáskanálnyi instant élesztő .
A tetejére 20 deka reszelt trappista sajt, egy egész tojás
A hozzávalókat egy öblösebb tálba mérjük és kézzel összedolgozzuk. Kellemes tapintású, nem kemény és nem is ragacsos tésztát fogunk kapni. ( az élesztőt is szárazon keverjük csak hozzá a liszthez. ) Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. Ha van sajtosrúd kiszúrónk akkor a nyújtás után szúrjuk ki vele a rudacskákat, kenjük át a felvert egész tojással és minden rudacskára szórjunk ízlés szerint reszelt sajtot. Ha nincs kiszúrónk akkor a kinyújtott tésztát kenjük át a felvert tojással  szórjuk meg reszelt sajttal és éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk a kívánt méretekre. Szilikonos sütőpapíron 190-200 fokon- alsó-felső sütésen- 15-20 perc alatt aranyszínűre sülnek.