Pulykaragu leves színesen

  • 2018.02.22.
  • 5

Tartogat még a tél az erejéből, ilyenkor nagyon jóleső lehet egy gazdag, forró leves . Pulykamellből sok friss zöldséggel ragulevest főztem, ami jól átmelengetett és energiával töltött fel ezen a hideg februári napon.
Hozzávalók: 30 deka pulykamell , egy egész nagyobb méretű sárgarépa, szárzeller, 20 deka csiperkegomba, só,őrölt fehérbors, egy késhegynyi gyömbér, rizsliszt, zsiradék, 1 dl tejszín.
A pulykamellet kockára vágtam, és kevés zsiradékon fehéredésig kevergettem. A sárgarépát, szárzellert és a gombát alaposan megmostam, kockáztam- szeleteltem  és a húshoz adtam. Sóztam, őrölt borssal és a késhegynyi gyömbérrel áthintettem, felöntöttem vízzel és puhára főztem. A tejszínbe egy púpos kanálnyi rizslisztet kevertem, majd hőkiegyenlítés után a leveshez adagoltam és kis lángon kiforraltam. Tartalmas, nagyon kellemes ízű és vitamindús leves főtt .
Gluténmentes diétába is beilleszthető.