Sült csirkemell brokkoliágyon

  • 2018.01.23.
  • 2

A sült csirkemell adott volt de kreálnom kellett hozzá valami szószosat . Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez és akár a köretet is kiváltja. Ősszel főztem meg karfiolt és brokkolit amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre . Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.
Hozzávalók: Kettő egész filézett csirkemell, só, őrölt bors, szárított kakukkfű, morzsolt majoranna, zsiradék, brokkoli , fokhagyma, 10 deka reszelt gouda sajt, 1,5 dl tejszín, egy marék dióbél
A csirkemellet sóztam, a fűszereket összekevertem és a csirkemellet alaposan átdörzsöltem a fűszerek keverékével. Kevés zsiradékon lefedve puhára sütöttem. A fagyasztott főtt brokkolit egy serpenyőbe tettem, tejszínnel felöntöttem, egy csipetnyi őrölt borssal és kevés sóval meghintettem, belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát és szaftosra pároltam-főztem. Amikor már csak kevés lé volt alatta hozzáadtam a reszelt sajtot és a durvára vágott , száraz serpenyőben kissé megpirított dióbelet. Alaposan elkevertem. Tálaláskor a csirkemellekből szeleteket vágtam és a brokkolis-sajtos szósz tetejére sorakoztattam.