Lazac saláta

  • 2018.01.10.
  • 0

Olyan előételen gondolkoztam ami vitamindús, könnyed és gyorsan elkészíthető. Füstölt lazaccal, csírákkal és egy pikáns szósszal elkészült ez a saláta , annyit elmondhatok, hogy nagy sikere volt.
Hozzávalók: füstölt lazac 30 dekányi, madársaláta, koktélparadicsomok,retekcsírák, avokádó, a szószhoz majonéz, mustár , egy teáskanálnyi tejföl, sáfrányos szeklice, őrölt fehérbors. A saláta elkészülte után pár csepp lime levével meglocsoltam .
A szószhoz  házi vagy bolti majonézt használhatunk. A szószból a kisméretű tányérok aljára kb 1-2 evőkanálnyit kentem. 6 tányér készült. Egy kis tálkában kb 2 dl majonézt kettő evőkanálnyi mustárral alaposan kikevertem, hozzáadtam a teáskanálnyi tejfölt , két csipetnyi őrölt fehérborsot. Egy ujjnyi langyos vízhez adtam egy csapott mokkáskanálnyi sáfrányos szeklicét, majd miután ennek szépen kioldódott a sárga színe, a szószhoz adagoltam és alaposan átdolgoztam.
A tányérok aljára adagoltam a szószt, egy kenőtoll vagy ecset segítségével körkörösen eloszlattam. Erre egy maréknyi alaposan megmosott madársalátát tettem, majd a lila és a zöld retekcsírákat . A füstölt lazacot kétujjnyi vastagra szeltem és a saláta tetejére ültettem. Az avokádót megpucoltam és vékony íveket vágtam ki belőle. Legyező alakban hozzáigazítottam a salátához. Koktélparadicsomot cikkekre vágtam és két darabot a szélére helyeztem. Pirítóssal kínáltam.