Börek marhahússal

  • 2017.11.22.
  • 6

Barangoljunk tovább a török reggelik között . Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával … nem kell ennél jobb hétvégi reggeli Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta.. én nagyon szeretem
Hozzávalók: rétestészta ( bolti ) vagy börekhez való lapok – ezt a Turul Török  Élelmiszerben beszerezhetjük készen-, fél kiló darált marhahús, kettő fej mogyoróhagyma , zsiradék, só, őrölt bors, őrölt kömény, friss petrezselyemzöld, gouda sajt, teavaj.
A mogyoróhagymát apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst , sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi köménymaggal szórjuk és friss apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá. Átpároljuk- átpirítjuk. A tésztalapokat átkenjük olvasztott vajjal, majd 4-5 darabot egymásra teszünk. A kész marhahúsból egyenletesen elosztva egy nagy maréknyit hintünk, majd vékonyan sajtot reszelünk rá. Feltekerjük ( lehetőség szerint szorosan ) és tepsibe fektetjük. Egészen addig ismételjük amíg a tészta és a marhahús kitart. Körülbelül 4-5 feltekert böreket kapunk így. Szorosan egymás mellé fektetjük, az összes rudacskánkat átkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 180-190 fokon világos arany színűre sütjük. Melegen tálaljuk.  Afiyet olsun !