Dürüm csirkehúsból

  • 2017.11.20.
  • 9

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet   Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből .
Hozzávalók: 8 darab csirkecomb felső kicsontozva, kettő csirkemell filé , 1,5-2 dl olivaolaj, só, 1 mokkáskanálnyi bors, 1 mokkáskanálnyi kakukkfű, 1 teáskanálnyi pirospaprika,1 teákanálnyi  majoranna, 1 mokkáskanálnyi szárított fokhagyma,  tortilla tészta, paradicsom, snidling, lilahagyma, bébisaláta , házi majonéz , friss fokhagymagerezd, egy kávéskanálnyi citromlé , egy teáskanálnyi tejföl.
Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majorannát majd alaposan elkeverjük- páclevet készítünk. A húsokat besózzuk , a kész páclébe forgatjuk és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam . Egy nagyméretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam. Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.
A paradicsomot , a lilahagymát  a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem- ez lett az öntet a dürümbe.
Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos , kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel .