Karaj parmezános köntösben amerikai káposztasalátával

  • 2017.10.27.
  • 6

Végtelenül egyszerű, gyors frissensült, amihez csupán egy igencsak finom amerikai káposztasalátát( Coleslaw ) készítettem . Bármilyen bundázott vagy sült húsféleséghez igen jó kiegészítő , emellett egészséges és vitaminnal teli.
Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, só, liszt, 2 egész tojás, panírmorzsa, két bő maroknyi reszelt parmezánsajt , zsiradék.
A salátához : egy kis fej fehér káposzta, egy kis fej lilakáposzta, egy nagyobb méretű sárgarépa, egy kis fej lilahagyma,  , majonéz .
A majonéz lehet kész, vagy akár készíthetjük frissen is . Ha frissen keverjük ki így készítsük :
2 tojássárgája, egy teáskanálnyi mustár, olaj, egy csipet só ,egy csipet fehérbors , pár csepp citromlé.
A tojások sárgáját keverjük ki a mustárral, majd kézi habverővel dolgozva az olajat vékony csíkban csorgatva  hozzáadjuk folytonos keverés közben. Egy csipet sóval egy csipet fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük.  Kellemes krémes állagú majonézt kell kapnunk.
Az amerikai káposztasalátát készítettem el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek. A káposztákat és a répát legyalultam, enyhén áthintettem sóval. Belereszeltem nagylyukú reszelőn a lilahagymát, átforgattam. A majonézt kikevertem és a salátához adtam. Amíg a hús elkészült hűtőben pihentettem.
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A karajokat bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára aranyszínűre sütjük.
Kellemes ízű kissé roppanós aranyló bunda és a káposztasaláta krémes együttese jó párost alkottak.