Szójaszószos-szezámmagvas csirkemell brokkolival

  • 2017.10.24.
  • 7

Szinte naponta előfordul a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós pikáns szósz … nekünk bejött
Hozzávalók : 2 db egész csirkemell filé, só, bors, 1,5-2 dl szójaszósz, 1,5 dl paradicsompüré, 3 evőkanálnyi méz, két gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 mokkáskanálnyi friss gyömbér- , ha nincs friss akkor két csipet őrölt-, szezámmag, rizsliszt, egy fej nagyobb brokkoli
A csirkemelleket kockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk . Hozzáadjuk a szójaszószt , a paradicsompürét, a mézet , az apróra vágott fokhagymát , a gyömbért, majd fedő alatt puhára omlósra pároljuk. Többször átkevergetjük, hogy egyenletesen párolódjon. Mikor a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szószt tovább főzzük , majd kevés rizsliszttel sűrítjük-szószosítjuk. A kiszedett húst visszatesszük a szószba és alaposan átkeverjük, melegen tartjuk.
A brokkolit  megmossuk, rózsáira szedjük és zöldségpárolón gőz fölött puhára pároljuk. A párolás végén áthintettem egy leheletnyi sóval és fehérborssal.
Tálaláskor a brokkolirózsákat a tányér köré helyeztem, a közepébe behalmoztam a szószos csirkemelleket és szezámmaggal alaposan meghintettem.
Eredeti ötlet : Tasty –  ezt módosítottam saját ízlés szerint.