Kemencés vaddisznósült

  • 2017.05.13.
  • 9

Fiatal vaddisznó friss karaja, szüze és combja került terítékre nálunk . Két nappal előtte finoman fűszereztem, pácoltam, majd kemencében omlósra sütöttem.
Hozzávalók:
Vaddisznó karaj, szűz,és comb, mustár,borókabogyó,őrölt fehér bors,fokhagyma,egy csipetnyi kakukkfű, só, zsír
A húsokat sóztam, majd mustárral átkentem, borssal és kakukkfűvel hintettem, borókabogyóval átszórtam zsírral átkentem -alaposan és rászeleteltem a megpucolt fokhagymát. Lefedve két napig hűtőbe tettem. A kemencét felfűtöttük, majd a húsokat tepsibe tettük és omlósra sütöttük. 350-360 fokon lefedve került be a kemencébe, 45-50 percig sült lefedve , majd további 15-20 percet fedés nélkül. Illatos, omlósra puhára sült vaddisznópecsenye született.