GrillszezON

  • 2017.04.25.
  • 0

Nem tudom ki hogy van vele, de mi akár minden hétvégén képesek vagyunk egy jót grillezni főként, hogy kisütött végre a napocska. Előző este be szoktam a húsokat pácolni- fűszerezni, délelőtt csak egy gyors friss salátát összedobok mellé és kész is van az ebédnek való.Hozzávalók :Mi általában csirkéből szeretjük annak is a felső filézett combját és a filézett mellét, a bőrt természetesen rajta hagyva jó kis ropogósra sütve. Emellett grillsajtokat, zöldségeket , szalonnát is szoktunk a grillrácsra dobni, és sertéshúsból karajt vagy tarját. A mai bejegyzés csirkéből készült , friss zöldsalátával.6-8 darab filézett csirke felső comb, kettő csirkemell filé, só, fokhagyma, egy evőkanálnyi mustár, kakukkfű, fehér bors, késhegynyi őrölt rozmaring, sertészsír.A salátához: jégsaláta, paradicsom, édes lilahagyma, snidling, öntetként tökmagolaj.A húsokat sóztam, a fűszerekkel és a mustárral átdörzsöltem, a fokhagymát rászeleteltem , a sertészsírral átkentem és egy zárható edénybe rétegezve a hűtőbe tettem egy éjszakára.A faszenet előkészítjük, a húsokat a rácsra helyezve többször átforgatva megsütjük. Én szeretem ha a bőre finom ropogósra sül.A jégsalátát , a paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam. A lilahagymát szeletekre vágtam, majd a jégsalátával és a paradicsomokkal vegyítettem. a tetejére egy csokor friss snidlinget szórtam. Ízlés szerint tökmagolajat használhatunk.