Quiche 32. Blogkóstoló

  • 2017.01.04.
  • 4

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így ez lett a választásom amit nem is bántam, nem  tudom mért nem  készítettem még el soha , hisz rengetegféle variációban saját ízlésünkre alakítva viszonylag gyorsan elkészülő kiadós étel. Az én töltelékvariációm zöldhagyma, sajt, sonka , paradicsom és gomba lett de bármi más kerülhet bele ami akad a hűtőben és jó étvággyal fogyasztunk.Az eredeti recept itt elérhetőHozzávalók:17 dkg búzaliszt8 dkg zabpehelyliszt17 dkg hideg vaj4 evőkanál hideg vízsóA tészta hozzávalói közül a liszteket összekevertem , sóztam  majd belevágtam a hideg teavajat és elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a vizet és alaposan eldolgoztam, gombóccá formáztam. 20 percig hűtőben pihent a tészta felhasználás előtt. Utána egy pitesütőt kivajaztam, beleigazítottam a tésztát egyenletesen  villával több helyen megszurkáltam  majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt halvány színűre sütöttem.Hozzávalók a masszához:4 db tojás2 dl tejszínsó, bors,sajt, ízlés szerint- én gouda sajtot használtam de bármilyen sajttal elkészíthető.4 szelet sonka ( kis zsírréteggel rendelkező sült sonkát használtam )1 egész friss paradicsom, kettő szál friss zöldhagyma, kettő gombafejA tojásokat kikevertem a tejszínnel sóztam , borsoztam majd hozzáadtam a kockázott sonkát, kockázott paradicsomot , karikára vágott zöldhagymát és belereszeltem a gombákat. Ezután az apróra reszelt sajtot is beleszórtam majd alaposan elvegyítettem és az elősütött pitetésztára öntöttem egyenletesen rásimítva. Ezután visszatettem a sütőbe és körülbelül 20-25 percig sütöttem . Mikor aranyszínű lett és megszilárdult akkor vettem ki, majd a piteformában hagytam langyosra hűlni. Az eredmény egy omlós tésztaágyon pihenő krémes és ízes finomság lett ami reggelire vagy vacsorára kiváló választás.