Császármorzsa zabpehelyből

  • 2016.03.11.
  • 8

Imádom a császármorzsát, de hagyományos búzadarából nem akartam elkészíteni, rizsdarám meg éppen nem volt otthon, így megpróbáltam milyen lehet zabpehelyből elkészíteni ezt a finomságot. A helyzet az, hogy morzsája sem maradt Hozzávalók : Kettő bögre apró zabpehely, 3 -4 evőkanálnyi eritritol, kettő citrom reszelt héja, kettő egész tojás, laktózmentes tej, két evőkanálnyi sertészsír.A tojásokat ez eritrittel és egy evőkanál zsírral kikevertem, hozzáöntöttem a zabpelyhet belereszeltem a citromok héját és annyi tejjel felöntöttem, hogy jól ellepje, legyen mibe majd jól beledagadnia a zabpehelynek. Mikor a zabpehely jól megdagadt, egy nagyméretű  teflonos serpenyőbe egy nagy evőkanál sertészsírt hevítettem, a masszát beleöntöttem és mérsékelt lángon aranyszínűre sütöttem mindkét oldalát. Fakanállal kisebb darabokra szedtem. Steviával édesített sárgabarack lekvárral kínáltam.