A vadász ebédje: Gombás-vörösboros vadkacsamell magvas pirítóssal

  • 2015.11.09.
  • 2

Megkezdődött az őszi időszak és ezzel együtt a vadételek is beszivárognak a hétvégi ebédek kínálatába. Ünnepeken, Karácsonykor sem hiányzik az asztalunkról a vadétel, főként szárnyasok, de nagyvadak húsa is kedvelt a családban.  Csodaszép és friss vadkacsamell filét készítettem gombával, vörösboros szafttal, fokhagymásan és friss kakukkfűvel szórva, pirítóssal kínálva .Hozzávalók : vadkacsamell filé 4-6 darab , 30 -40 deka csiperke gomba, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 1 fej vöröshagyma, zsiradék, só, frissen őrölt zöldbors, friss kakukkfű, 1,5 dl vörösbor.A vadkacsamell filéket alaposan átmossuk, sózzuk,majd felhevített zsiradékon kérget sütünk mindkét oldalára.A gombás ragut a következőképpen készítjük el: a lila és a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A gombákat megmossuk majd cikkekre vágjuk és a párolt hagymára tesszük,  vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet beleöntjük a vörösbort és puhára szaftosra főzzük. Amikor a gomba még nem volt  teljesen kész, a raguba fektettem az előzőleg megkérgezett kacsamelleket és a raguval együtt lefedve puhára pároltam. Ha szükséges, további vizet és egy kevés vörösbort a raguba önthetünk, míg a hús is eléri a kellő puhaságot. A végére maradjon szaftja a ragunak, ne főzzük el alóla az összes levet. Tálaláskor a melleket vékonyan felszeleteltem, bőven adagoltam a gombás raguból mellé és sokmagvas pirítóssal kínáltam.