Aranyló csirkerögök fokhagymás mártogatóssal

  • 2015.10.15.
  • 2

Friss csirkemellből gyors vacsora készült, kicsit a régmúlt évek itthoni pub-érzetét keltve, mikor egy sör mellett kikértük ezt az ételt és a tálat körbeülve kézzel ettük, a falatkákat alaposan megmártóztattuk a finom fokhagymás mártásban , ropogósra  sült hasábkrumplit majszolva mellé. Ha behunyom a szemem érzem  a füstös fagerendák illatát hallom az élő rockzenét  Summa summarum , ezt az ételt készítettem el, nálunk nagyon kedvelt , laktató és gyorsan elkészül.Hozzávalók : csirkemell filé, só, 2 egész tojás, liszt, durvára darált zsemlemorzsa, a kisütéshez zsiradék, hasábburgonya, a mártogatóshoz 1 doboz ( laktózmentes) tejföl, majonéz, 2 gerezd fokhagyma.A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, sózzuk. Hagyományos módon – liszt-tojás-zsemlemorzsa- bepanírozzuk, majd bő zsiradékban aranyszínűre sütjük. A majonézbe belekeverem a tejfölt  a kettő megpucolt fokhagyma gerezdet hozzáreszelem és alaposan elkeverem. A hasábburgonyát bő zsiradékban kisütöm. Mi kézzel megfogva -mártogatva fogyasztottuk, valahogy ezek a falatkák nekünk így esnek jobban