Diós-fahéjas kelt csíkos kuglóf

  • 2015.08.17.
  • 2

Az elmúlt időszakban minimálisra csökkent az alkotási kedvem, persze minden nap főztem de semmi említésre méltó nem kerekedett ki belőle   Vasárnap is csak egy gyors és egyszerű sült csirke készült, aztán úgy gondoltam, hogy mivel úgyis forró a sütő, hát dagasszon be a gép egy kuglófnak való tésztát. Mivel Eszter imádja a fahéjat így a dió mellett jól meghintettem fahéjjal is.  A délutáni kávézás tökéletes kiegészítője lett , pihepuha tésztával fantasztikus fahéjas illattal.Hozzávalók : 50 deka liszt, egy tasak instant élesztőpor, laktózmentes tej, barna cukor, kettő egész tojás, 8 deka puha teavaj, citromhéj, darált dió, őrölt fahéjA lisztet a dagasztó üstbe szitáltam, hozzáadtam az instant élesztőt, 3-4 evőkanálnyi barna cukrot, a kettő egész tojást, kb 1,5-1,8 dl langyos tejet , a puha vajat és a citromok reszelt héját majd puha , könnyed tésztát dagasztattam. Duplájára kelesztettem. Miután megkelt, lisztezett deszkán kisodortam, megszórtam darált dióval, áthintettem cukorral és fahéjjal majd az egészet feltekertem. Kizsírozott szilikonos kuglófformába helyeztem, majd 170-180 fokon előmelegített sütőbe csúsztattam. Körülbelül 45-50 percig sült. Miután megsült, rácsra borítva hűtöttem, majd porcukorral áthintettem. Házi eperlekvárral kínáltam ,a délutáni kávézásunk remek kiegészítője lett.