Cukkinis-sajtos marhahúsgolyók kínai zöldségkeverékkel

  • 2015.07.28.
  • 2

Hétköznapokon mindig arra törekszem, hogy gyorsan finomat főzzek. Leggyakrabban húsos étel legyen, és persze mindenki ízvilágának megfelelő . Gyönyörű friss darált marhahúst vásároltam, és feldúsítottam egy kis frissen szedett cukkinivel , és sajtokkal , hogy még szaftosabb és ízesebb legyen. Köretként fagyasztott kínai keveréket kínáltam hozzá, különleges ízvilággal.Hozzávalók : 50 deka darált marhahús, 1 egész tojás, egy kis fej vöröshagyma, só, egy teáskanálnyi mustár, egy teáskanálnyi ketchup, frissen őrölt bors, három maréknyi reszelt cukkini, két maréknyi reszelt parmezán sajt , egy maréknyi reszelt trappista sajt. A  forgatáshoz szezámmaggal elkevert zsemlemorzsa, a kisütéshez bő zsiradék . A köret egy nagy zacskó , Aldi által forgalmazott kínai zöldségkeverék.A darált húst sóztam, hozzáadtam a ketchupot, a mustárt , belereszeltem a kis fej vöröshagymát, a cukkinit és a sajtokat, majd borsoztam és hozzáütöttem az egész tojást. Az egészet alaposan átdolgoztam, és kis golyócskákat formáztam belőle. A kész golyókat a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgattam , és bő zsiradékban közepes lángon aranyszínűre sütöttem. A fagyasztott , már ízesített zöldségeket ( shitakee gomba, bab, bambuszrügy, paprika,sárgarépa, póréhagyma, mungóbabcsíra.. ) egy serpenyőben átpároltam, és a kisütött marhahúsgolyók mellé kínáltam. Metélőhagymás majonézmártást is készítettem mellé, mártogatósnak.