Sajtos cukkinigolyók szezámmagos bundában

  • 2015.07.17.
  • 9

Még tart a cukkiniszezon, így vacsorára egy nagy kedvenc készült. Villámgyorsan kész, nagyon finom kétféle sajttal megbolondítva, finom aranyló bundába bújtatva. Önmagában de akár húsok mellé köretnek is kiváló.Hozzávalók : 1 nagyobb cukkini, 3 maréknyi reszelt trappista, kettő maréknyi reszelt parmezánsajt, egy egész tojás, só, rizsliszt, szezámmaggal elkevert zsemlemorzsa, zsiradék.A cukkinit meghámoztam, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem. Enyhén átsóztam. A sajtokat egy tálba reszeltem, hozzáadtam a kézzel kicsavart reszelt cukkinit , a tojást és annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapjak. Golyócskákat formáztam, majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgattam és bő zsiradékban aranyszínűre sütöttem. Önmagában, fokhagymás majonézmártással is fogyasztható, de akár húsok mellé is kiváló köretként. Egyszerű, gyorsan elkészülő finomság.