Juharszirupos-pisztáciás édesség sajtokkal

  • 2015.07.15.
  • 9

Bevállalósok és ínyencek figyelem Olyan de olyan finomságot készítettem, édesen, pisztáciásan és lágy puhára sült sajtokkal, hogy most is összefutott a nyál a számban. Kicsit a török konyha künefe édességére hasonlít, de én átvariáltam, hozzáadtam- elvettem, a végeredmény pedig nagyon is kedvemre való lett. Nem kell megijedni attól, hogy sajtokat használtam, mert mindkét sajt semleges ízű alapjáraton így az édes juharsziruppal ölelkezve baromi finom párosítás született. Mindemellett gyorsan elkészül és langyosan kanalazva felejthetetlen élményt ad.Hozzávalók : Tej, cérnametélt, mascarpone sajt, mozzarella golyók, aprított pisztácia, juharszirup, mézA cérnametéltet a tejben kifőztem, majd lecsepegtettem. Egy kis porcelán tálkát kivajaztam, beleadagoltam a kifőtt cérnametéltet, adagonként 4 db mozzarella golyót helyeztem rá, majd 4-5 teáskanálnyi mascarpone sajtot kanalaztam elosztva a tetejére.  Bőven megszórtam a durvára vágott pisztáciával,juharsziruppal meglocsoltam, adagonként kettő teáskanálnyi mézzel átcsorgattam és 160 fokon megsütöttem. Langyosan fogyasztandó