Gluténmentes tojásos galuska

  • 2015.05.21.
  • 5

Galuskát ( nokedlit ) készítettem gluténmentesen , bevallom izgultam milyen lesz, de meglepően jó állagú és finom ízű lett . Másik pozitív tulajdonsága, hogy a szaggatóról extra könnyen lemosható volt a rajta maradt tészta, nem kellett vakargatni és áztatni semmit utána   Aztán a galuskákból tojásos galuska készült uborka salátával.Hozzávalók : 40 deka gluténmentes lisztkeverék ami köleslisztből, rizslisztből és kukoricalisztből áll, egy evőkanálnyi tökmagliszt, só, kettő egész tojás, és annyi hideg víz, hogy keverhető de ne túl lágy tésztát kapjunk.A liszteket összevegyítettem, beleütöttem a két tojást, hozzáadtam a sót és hideg vízzel a tésztát kikevertem. Egy nagyobb lábasba vizet forraltam amihez sót és egy teáskanálnyi zsírt tettem, majd a már forrásba lévő vízbe egy nokedli szaggató segítségével a tésztát kiszaggattam. Fakanállal kevertem rajta párszor és 1-2 perc főzés után szűrőbe szedtem és hideg vízzel leöblítettem. Egy teflonos serpenyőben zsírt hevítettem, átkevertem rajta a galuskákat és felvert, sózott tojásokat öntöttem rá, majd alaposan elkevertem és jól átsütöttem. Friss kígyóuborkából salátát készítettem mellé ecetes- cukros salátalével.