Tükörtojás baconkalodában, a mi "firstclass” reggelink

  • 2015.05.05.
  • 6

Egy blogon láttam meg ezt a fantasztikus reggelinek- vacsorának valót, egy amerikai lány bejegyzéséből való, engem elvarázsolt az egyszerűsége és a nagyszerűsége Sokszor készítek bacont tükörtojással, de ez most egy más dimenzió szülötte , látványos és tuti telitalálat Hozzávalók 4 egész tojás , baconszalonna szeletek, annyi, hogy körbe tudjuk vele tekerni a muffinsütő forma méretét, reszelt sajt, kenyérkorongok, egy gerezd fokhagyma, olivaolajA muffinsütő formáit-annyit amennyit meg fogunk tölteni- kikenjük a reszelt fokhagymával elkevert olivaolajjal. A kenyérszeletekből egy pohár, vagy pogácsaszaggató segítségével akkora korongokat szaggatunk, amekkora a muffinforma alja. A baconszeleteket enyhén átsütjük. A korongokat belehelyezzük a forma aljába, a baconokat köré tekerjük, majd ebbe a fészekszerű baconkalodába szórunk egy kevés reszelt sajtot, majd nagyon óvatosan beleütjük a sajt tetejére az egész tojást . A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, majd betesszük sülni . Addig sütjük, míg a tojások fehérje része megszilárdul, de a sárgája még lágy marad.Ha kész, kivesszük és óvatosan egy kanál segítségével kiemeljük a baconos tojásokat.