Rácsos párnácska gombával-sajttal

  • 2015.03.27.
  • 8

Leveles tésztából készült ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam .Hozzávalók:  30 deka csiperkegomba, 2 kisebb fej vöröshagyma, őrölt bors, egy csipet őrölt pirospaprika,egy csipet kakukkfű, egy mokkáskanál porított vargánya- ételízesítő helyett- , himalája só, zsiradék, friss apróra vágott petrezselyemzöld, liszt, tejföl , gouda sajt, bolti leveles tészta egy csomaggal.A lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon átpároltam és hozzáadtam a szintén reszelőn apróra reszelt gombát. Sóztam, fűszereztem, egy csipet őrölt pirospaprikával meghintve , kevés vízzel felengedve puhára főztem. Egy evőkanálnyi tejfölt kikevertem fél evőkanálnyi liszttel és hőkiegyenlítés után a gombához adva sűrű masszát főztem. A leveles tésztát 20 egyforma darabra vágtam, tízet félretettem , a maradék tíz lapocskára gombakrémet halmoztam és reszelt gouda sajtot szórtam. Mikor minden darabot így megtöltöttem, a félretett tíz lapocskát rácsozóval áthúztam és egyenként a töltelékes lapokra borítottam , a széleket jól lenyomtam. Szilikonos sütőpapírra helyeztem a párnácskákat és előmelegített sütőbe 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Langyosan fogyasztottuk.