Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra

  • 2015.03.10.
  • 4

Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a közelgő húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns , különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak.Hozzávalók : 6-8 darab tojás, egy teáskanál puha teavaj,mustár, himalája só, tejföl, majonéz, egy csipet őrölt fehérbors, egy mokkáskanál fehérbor , friss medvehagyma levelek ízlés szerint.A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűtjük és megpucoljuk. Éles késsel kettévágjuk és a sárgákat óvatosan egy tálkába kiszedjük. Egy villával  átnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, 1-2 evőkanálnyi majonézt, a vajat ,1-2 evőkanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, a csipet fehérborsot a durvára vágott medvehagymát és a mokkáskanálnyi bort majd botmixerrel átdolgozzuk. A kész masszát visszatöltjük a félbevágott tojásokba és füstölt-főtt sonkával, friss házikenyérrel kínáljuk. A siker garantáltan nem fog elmaradni