Meggyes szelet dióval és mandulával könnyedén

  • 2015.02.07.
  • 8

Nem szeretem a túl bonyolult elkészítésű süteményeket ezért igyekszem mindig a lehető legegyszerűbben elkészíthető recepteket közreadni, hátha más is jár ugyanebben a cipőben Munka után mire az ember hazaér sem ideje sem kedve nincs már nagy főzésekbe sütésekbe belebonyolódni, én legalábbis így vagyok vele. Egy egyszerű leves mellé meggyes sütit gondoltam ki, de nem a hagyományos kevert tésztából hanem kissé változtatva rajta. Aztán mikor nekiálltam volna akkor vettem észre , hogy nincs itthon teavaj, márpedig a receptem szerint 20 deka kellene… Azt gondoltam, ha vaj nincs akkor zsírral fogom megsütni és bebizonyosodott, hogy zsírral még finomabb tésztája lett és másnap is puha , élvezhető volt . Hozzávalók :6 egész tojás, 20 dkg porcukor ,15-20  dkg zsír ,30 dkg liszt ,2 evőkanál őrölt mandula  ,1 cs sütőpor, 3 evőkanál tejszín,magozott meggy, durvára vágott dió.A tepsit kizsírozzuk, liszttel meghintjük. A tojásokat kikevertem a porcukorral, hozzáadtam a puha zsírt , a darált mandulát , a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejszínt és alaposan kikevertem. A kizsírozott és liszttel szórt tepsibe öntöttem a masszát, a lecsepegtetett meggyet , a durvára vágott diót a tetejére szórtam és 180 fokon hőlégkeverésen pirulásig sütöttem, Mikor a tészta már jó akkor elválik a tepsi szélétől, de célszerű tűpróbát is csinálni a közepén, ha ráragad még a tészta akkor süssük kicsit tovább. A kész tésztát a tepsiben hagytam kihűlni, majd kockákra vágtam és porcukorral hintve tálaltam.