Gorgonzolás-brokkolis tagliatelle

  • 2015.11.08.
  • 2

Selymes ízek, sikamlós tészta megkoronázva brokkolirózsákkal. Igazi 10 perces kaja, és ez nem amolyan Jamie-s túlzás, hanem tényleg ilyen gyors!

Hozzávalók 2 személyre:
125 g száraz tagiatelle tészta (durumból készült)125 g gorgonzola40 g parmezán2 dl főzőtejszín250 g brokkolisnidling vagy petrezselyem a tetejéreolívaolajsó, bors
A tésztát főzd ki 5-7 perc alatt forrásban lévő sós vízben. Közben a brokkolit szedd kisebb rózsáira, mosd meg és rakosgasd egy konyharuhára őket. A gorgonzolát nagyobb darabokra vágva tedd egy serpenyőbe és kezdd el melegíteni. Ha már olvadozik, add hozzá a főzőtejszínt, a parmezánt és borsozd meg. Lehet sózni is, de a sajtok miatt én úgy gondolom már pluszban ez nem szükséges. Jól keverd össze a hozzávalókat és ha mindegyik elolvadt már, hozzáadhatod a brokkolit. Pár percig párold fedő alatt. Végül a tésztát szűrd le, ha elkészült és öntsd a szószhoz. Mehet rá egy löttyintésnyi olívaolaj is. Alaposan forgasd össze két fakanál segítségével, majd a tetejére szórj snidlinget vagy petrezselymet, amely kicsit felfrissíti az egészet.
Fontos tipp:
Gyakran kevergesd, hogy ne kezdhessen lepirulni az alja, mert akkor csomósodásra hajlamos, mint ahogy a képen is látható. Ha ezt kivéded, szép sima és selymes marad a szósz. Persze ez csak szépséghiba, ettől még ugyanolyan finom.


Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!