Menemen, a török lecsó

  • 2015.09.28.
  • 0

Ez valójában egy felturbózott tojásos lecsó. Fenomenális íze van. A törökök reggelire fogyasztják, de annak egy kicsit brutál. Ebédre vagy vacsorára viszont tökéletes lehet. Ezzel érdemes búcsúztatni a nyarat!

Hozzávalók 2 személyre:
2 piros kaliforniai paprika1 zöld kaliforniai paprika vagy TV paprika2 szem paradicsom2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma2-3. ek. cukormentes sűrített paradicsomolívaolajsó, bors1 ek. fűszerpaprika1-2 ág kakukkfű2-3 szál petrezselyem
A vöröshagymát és a fokhagymát kockázd fel. A két fajta paprikát vágd fel csíkokra, a paradicsomot pedig gerezdekre. A petrezselyem leveleit aprítsd fel nagyjából és a kakukkfű leveleit is húzd le a száráról, mert csak azokra lesz szükség. Olívaolajon kezdd el párolni a vöröshagymát, majd 2-3 perc múlva mehet hozzá a fokhagyma is. Add hozzá a paprika csíkokat, sózd meg és néha megkeverve, párold majdnem teljesen puhára. Ekkor jöhet hozzá a sűrített paradicsom, majd a paradicsom gerezdek. Add hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot, kakukkfüvet és petrezselymet. Majd főzd össze még pár perc alatt. (Közepes lángon rotyogjon végig, fedővel lefedve, kivéve, amikor keverni kell.) A tojásoknak csinálj helyet egy fakanál segítségével, majd üsd bele őket a mélyedésekbe. Kis lángon fedő alatt, hagyd, hogy a tojás átsüljön. Ha akarod, szórj a tetejükre pici sót, borsot. Kész is, a tetejére mehet még friss petrezselyem.

Ugye te is falnád?

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!