Mandulás szelet

  • 2015.06.05.
  • 1

A család már süti éhes volt így erre a sütire esett a választásom.akik szeretik a marcipánt és/vagy a mandulát azok szeretni fogják.Hozzávalók:35 dkg vaj10 dkg liszt25 dkg porcukor10 dkg cukor25 dkg búzadara4 tojás1 cs sütőpor3 ek kakaópor2 ek tejfül1 db mandula aromacsokimázElkészítés:10 dkg vajat,a cukrot,a tojások sárgáját és a tejfölt összekeverjük.Azután hozzá adjuk a kakaóport,a lisztet és a sütőport.Végül pedig
a tojások felvert habját óvatosan a tésztába forgatjuk.Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk,majd beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjükA maradék vajat felolvasztjuk hozzáöntjük a búzadarát,a porcukrot és a mandulaaromát.Sokszor kevergetjük és felmelegítjük még,ha szükséges,mert a folyadékot jól fel kell szívnia a búzadarának.A kihűlt tészta lapra simítjukVízgőz fölött kevés vajjal vagy olívaolajjal felolvasztjuk a csokoládét.8(nekem nem volt elég a csokim így egy része olvasztott csokiból a másik része pedig kakaópor és vaj olvasztott keverékéből készült).A csokoládét szintén a mázra simítjuk,ha a csoki megkötött felszeleteljük és tálaljuk a sütit az éhes családnak vagy a vendég seregnek.