Almás csokis keksz szelet

  • 2015.04.02.
  • 9

Már régóta tervezem, hogy elkészítem ezt a sütit. A receptért hálás köszönet Andinak! Hozzávalók:1 kg alma8 dl víz20 dkg cukor3 cs. vaníliás pudingpor50 dkg háztartási kekszA tetejére:3-4 ek kakaópor4 ek porcukor5 dkg vaj8-10 ek víz
Elkészítés:Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljükA reszelt almát egy lábosban 5 dl vízzel és 20 dkg cukorral kb 10 alatt puhára főzzük.A pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük és hozzá adjuk az almához, majd 2 percig főzzük.Egy 30 x 20cm-es tepsi alját kirakjuk keksszel és a kicsit kihűlt krémet rásimítjuk A tetejére is rakunk kekszet.A kakaót,porcukorral és 8-10 ek vízzel víz gőz fölött felforraljuk,majd hozzá adjuk a vajat kicsit kevergetjük még,hogy az is felolvadjon és a süti tetejére öntjük.Ha kihűlt tegyük hűtőbe 4-5 órára vagy egy éjszakára.