Tarka meggyes bögrés
- 2015.02.08.
- 2
Sütős kedvem volt és volt néhány dolog amit el is kellet használni a hűtőből szóval íme az eredmény.Bármilyen gyümölccsel kombinálhatjuk,de akár gyümölcs nélkül lekvárral is finom.Hozzávalók:2 bögre liszt1 bögre cukor1 bögre kefir(vagy tejföl,bár abban több a kalória)1/2 bögre olaj2 tojás1 cs sütőpor3 ek kakaópor1/2
citrom leve
1 citrom héjakb 100 g kimagozott meggyElkészítés:A tojásokat a
cukorral habosra keverjük,majd a sütőporos lisztet adjuk hozzá aztán az olajat és végül a kefirt.A sütőt 180 fokra előmelegítjükA tésztát ketté osztjuk egyik részébe kakaóport keverünk a másikba pedig a citrom levét és héját.Egy kb 20 x 32 cm-es formát kivajazunk és kilisztezünk.A világos és a sötét tésztából felváltva egy evőkanállal halmokat rakunk ,majd késsel csíkokat húzunk bele.A meggyel óvatosan kell bánni,mert,ha túl sok van benne eláztathatja a tésztát.Ízlés szerint meggyed rakunk bele.Kb 20-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.Porcukorral megszórva tálaljuk, akár csokit is olvaszthatunk a tetejére vagy egy kevés lekvárt rakunk rá,de magában is megállja
a helyét.