Trüffeles kutya torta

  • 2014.12.10.
  • 4

Unokahúgom születésnapi tortája lett ez a kis cukiság. Díszítésnél segített is, és nagyon örült neki.Hozzávalók:5 tojás5 ek liszt5 ek víz5 ek cukor1 cs sütőporcsipet sóKrém:500 g csoki5 dl tejszín1 vaníliarúdDíszítés:marcipán
barna torta daraételfesték (nyelv-piros,szem-kék vagy fekete,orr-fekete)Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk,majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját cukorral és vízzel összekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Végül a masszához forgatjuk óvatosan a tojásfehérje egyik felét, majd a másikat is.
Egy 26 cm-es és egy 18 cm-es kivajazott kilisztezett formában oszlatjuk el, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.A krémet érdemes egy nappal korábban elkészíteni,
hogy jobb legyen az állaga. A csokit vízgőz felett egy ek. vajjal vagy olajjal felolvasztjuk, és félrerakjuk egy kicsit. A tejszínt egy vanília rúd kikapart belsejével felforraljuk,majd hozzá keverjük az olvadt csokihoz. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.A nagyobbik kihűlt tésztát félbe vágjuk, és megkenjük a krém egy részével. A kisebbiket félbe vágjuk és mind két oldaláról levágunk még egy keveset,ha szükséges. A kör alakú felét is kicsit formáljuk "kutya fül" alakúra. Ezután vágjuk félbe, és töltsük meg a krémmel.
Ilesszük oda őket a nagy torta egyik, majd másik oldalára, és vonjuk be az egészet a maradék krémmel. Csináljunk neki orrot, szemet, szájat és nyelvet marcipánból.