Pudingos kocka

  • 2014.08.23.
  • 2

A nosalty-n
talátam a receptet. Előnye, hogy előre is elkészíthetjük, sőt csak jót tesz neki ha áll egy picit. :)Hozzávalók:2 tojás2 ek. méz10 dkg porcukor10 dkg vaj40 dkg lisztfél teáskanál szódabikarbónacsipet sóKrémhez:5 dl tej2 csomag vaníliás pudingpor1 ek. keserű kakaópor15 dkg cukor15 dkg vajMázhoz:10 dkg étcsokoládé2 ek. étolajElkészítés:1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
2. Összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és lapokat nyújtunk belőle, amit egy
24 x 34 cm tepsi tetején
180°C-on
kb. 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk ne süssük túl!3. A krémhez a két pudingport főzzük ki a tejjel, majd adjuk hozzá a cukrot. Ha kihűlt akkor habosra keverjük a vajjal, majd kétfelé szedjük, és az egyik felébe beletesszük a kakaóport.4. A kihűlt lapok egyikét megkenjük a világos krémmel, majd rátesszük a következő lapot, és megkentünk csokis krémmel, majd lefedjük az utolsó lapot is.
5. A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét.
6. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, de legalább pár órát hagyjuk állni, hogy megdermedjen a máz, és hogy megpuhuljanak a lapok.