Citromos áfonyás sütemény - saftig blåbär -& citronkaka

  • 2013.08.05.
  • 4

A svéd receptkönyvemben találtam ezt a sütit. Az áfonya és a citrom nagyon jól passzol egymáshoz, és a citromlének köszönhetően a tésztája nagyon puha, és szaftos. A mandulát akár ki is lehet hagyni, mert nem igazán érződik benne.Hozzávalók:225 g vaj225 cukor4 tojás250 g liszt1 citrom leve és héja25 g mandula (őrőlt)200 g áfonyaA vajat, és a cukrot robotgéppel összekeverjük. A tojásokat egyesével belekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a lisztet, mandulát. Az áfonya háromnegyedét is belekeverjük, majd 20 x 20 cm kivajazott-kilisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk a maradék áfonyát. 180 fokon körülbelül
óráig sütjük.