Sárgabarack torta

  • 2013.07.19.
  • 8

Nagybátyám szülinapjára készült ez a torta. Ebből a receptből indultam ki, de végül is teljesen átalakítottam, mivel nem kaptam gyümölcskocsonyaport. A torta nagyon barackos, és nem túl édes. :)Hozzávalók:piskótához:6 tojás6 csapott evőkanál cukor6 púpozott evőkanál cukorsárgabaracklekvárkrémhez:3 dl hulala (vagy habtejszín)3 dl összeturmixolt sárgabarack (kb. 10-12 db)3-4 szem sárgabarack apróra vágva20 g zselatin1.5 dl víz2 evőkanál cukor (ha habtejszínt használunk, akkor több)Díszítés:sárgabarackA tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, és a tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. A piskótát
2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, baracklekvárral megkenjük. Az első csíkot feltekerjük, majd e köré tekerjük a többit is.
A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük, és a piskótára simítjuk. Hagyjuk a krémet a hűtőben megszilárdulni.Sárgabarackkal díszítjük.