Három sajtos tejszínes-spárgás tészta

  • 2016.05.30.
  • 1

Ti hogy vagytok a rakott tésztákkal? Én nagyon kedvelem őket. Könnyen összerakhatóak, és túlságosan sokat nem is kell gondolkodni az elkészítésen. Most egy spárgás-sajtos rakott penne mellett “tettem le a voksom”. Jöjjenek a részletek!További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comHáromsajtos tejszínes-spárgás penne fűszerekkel, sütőben sütveHozzávalók1 csomag pennekb. 200 ml tejszínkb. 50 dkg spárga (zöld)3 féle sajt (mozzarella, trappista, füstölt, összesen kb. 30-40 dkg)fűszerek bőséggel (só, bors, színesbors, rozmaring)olívaolajElkészítésKezdjétek a tésztával. Forró víz, olaj és só plusz a tészta, ehhez jón még 10-15 perc és készen is van. Egy tepsibe löttyintsetek egy kevés olajat, ha készen van a tészta rakjátok bele, és sózzátok borsozzátok bőségesen, majd keverjétek jól össze. Ha készen vagytok, akkor jöhet a “feltét”! A spárgát vágjátok fel apróra (kb. ujjnyi darabokra). Ügyeljetek, hogy a fás részeket ne tegyétek bele a kajába! Hevítsetek olajat, majd kezdjétek el pirítani a spárgát. Ha már szépen pirul akkor mehet hozzá só, bors, rozmaring, és a tejszín. Jól forraljátok fel az egészet, de csak szépen fokozatosan. Ha a 200 ml tejszín kevés lenne akkor nyugodtan toldjátok meg akár egy kis vízzel, vagy még pluszban tejszínnel. Ha szépen felforrt akkor öntsétek rá az egészet a tepsiben lévő tésztára. Jól keverjétek össze, majd a tetejére mehet a háromféle reszelt sajt (a mozzarellát inkább csak vágjátok apróra). Ezután dobjátok be az előmelegített sütőbe 180 fokon 35 percre. Ha a sajt már szépen ráolvadt akkor lehet is tálalni. Istenien finom lesz! Tipp: Díszítésnek raktam rá paradicsomot felkarikázva, és egy kevés újhagymát. Nagyon jó az ízük amikor összesülnek a sajtokkal! Jó étvágyat!Elkészítési idő: kb. 45 perc