Isteni fűszeres fasírt, pirított citromos spenóttal és paradicsommártással

  • 2016.05.12.
  • 1

Ugye mindenki szereti a fasírtot? Remélem igen, és már a kezetekben is van a fakanál, hogy megcsináljátok ezt az isteni receptet! Jó szórakozást! Íme a részletek!További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comFűszeres fasírt pulykából, pirított citromos spenóttal és mozzarellás bazsalikomos paradicsommártássalHozzávalókA fasírthozkb. 1 kg darált hús (én pulykát használtam, de bármilyen megfelelő)2 db tojás1 csokor friss petrezselyem2-3 gerezd fokhagymafűszerek bőséggel ízlés szerint (só, fekete bors, majoranna, rozmaring)2-3 dl étolaj a sütéshezA spenóthozkb. 30 dkg friss spenót1-2 citrom leveolívaolajfűszerek (só, bors)A paradicsomszószhoz2-3 gerezd fokhagyma2-3 db paradicsom egészen apróra vágvakb. fél marék friss bazsalikomkb. 100-150 g paradicsom pürékb. 200 g mozzarella1 kanál cukorfűszerek (só, bors)ElkészítésA fasírtok elkészítése nagyon egyszerű. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba tesztek, és jól összedolgozzátok, majd a fentebbi képen látható módon tetszőleges nagyságú gombócokat formáztok belőlük. Ha ezzel megvagytok akkor mehet is bele az olajba, és kb. 15-20 perc alatt gyönyörű ropogós barnára fog sülni. Közben a spenótot egy kevés olajon pirítjátok, majd ha már kicsit megfonnyadt akkor mehet hozzá a citromnak a leve, meg a só és a bors. Figyeljetek oda, hogy ne “szottyadjon” össze nagyon, mert sokkal finomabb, ha egy kicsit még marad valami a nyers ízéből. A paradicsomszószt is nagyon könnyű összedobni. Egy kevés olajon picit megpirítjátok a fokhagymát, majd hozzáadjátok a felszeletelt paradicsomokat. Hagyjátok pirulni, majd mehet hozzá a fűszer, a paradicsompüré és a mozzarella. Várjatok egy kicsi ameddig felolvad a mozzarella – folyamatos kevergetés mellett – és adjatok hozzá egy kanál cukrot. Ezután addig kevergessétek ameddig el nem kezd bugyogni. Ha ez is megtörtént akkor nincs más hátra, mint tálalni és élvezni a mennyei ízeket! Elkészítési idő: kb. 30 percJó étvágyat!