Dobj össze egy kenyérlángost 45 perc alatt!

  • 2016.05.09.
  • 3

A kenyérlángos, vagy más néven langalló egy igazán kedvelt, már-már nélkülözhetetlen darabja az utcai fesztiváloknak. Most mutatok nektek egy igazán egyszerűsített receptet (élesztő és kelesztés nélkül) amivel kb. 45 perc alatt máris az asztalra varázsolhatjátok ezt a számtalan módon elkészíthető finomságot! Íme a részletek!További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comKenyérlángos olívabogyóval, szárított paradicsommal, bazsalikommal és sajttalHozzávalókA tésztáhozkb. 60 dkg lisztegy csomag sütőporkb. 2-3 dl vízfél kanál cukorkb. 50 ml olívaolajfűszerek (só, bors, színes bors, rozmaring)friss bazsalikom (helyettesíthető szárítottal is)A feltéthezkb. 3-400 g olívabogyó (zöld, fekete vegyesen)kb. 100 g szárított paradicsom (pultban kapható, kérjetek hozzá sok olajat!)kb. 20 dkg reszelt vagy nagyon vékonyra szeletelt sajtkb. 200 ml paradicsomszósz2-3 gerezd fokhagymaElkészítésA lisztet a vízzel és a sütőporral összekeveritek, majd jól megsózzátok, borsozzátok, és a bazsalikomot is hozzáadjátok. Ha sikerült jól összegyúrni annyira, hogy nem ragad hozzá a kezetekhez akkor egy tepsibe rakjatok sütőpapírt, vagy pedig kenjétek ki egy kevés olajjal és nyújtsátok ki a tésztátokat akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a tepsibe. Ezután a feltéteket szépen pakoljátok rá. Az olajbogyót nyugodtan nyomkodjátok bele a tésztába, valamint a szárított paradicsom olajával is locsoljátok meg bátran. Ezután mehet rá hagyma, a sajt, meg egy kevés bazsalikom. Ha úgy gondoljátok, hogy mást nem tesztek rá, akkor mehet be a sütőbe olyan 180-190 fokon kb. 30 percig. Ha készen van szeleteljétek fel, és még egy kevés sajtot reszeljetek a tetejére, hogy frissen ráolvadjon, aztán ameddig meleg gyorsan egyétek is meg! Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 40-45 perc