Így készíts igazi házi májkrémet 15 perc alatt

  • 2016.04.21.
  • 3

Gyerekkoromban imádtam amikor beköszöntött a jó idő, és a nagymamámnál egy jó májkrémes kenyér, paprika-paradicsom kombót lehetett tolni. De az egész mit sem ért volna az igazi házi májkrém nélkül. Mutatom is, hogy tudjátok könnyen és gyorsan elkészíteni! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comHázi májkrém csirkemájból, bazsalikommal és majorannávalHozzávalókkb. 50 dkg csirkemáj1 kisebb fej vöröshagyma1 fél citrom levekb. 1-2 dl víz (kenhetőség miatt fontos)fűszerek (só, bors, majoranna, bazsalikom)egy kevés étolajElkészítésA felaprított hagymát az olajon megpirítjátok, majd a májat (érdemes kb. negyedekre vágni) jól megsütitek rajta. Miközben pirul a máj bőven fűszerezzétek az ízléseteknek megfelelően. Ha készen van akkor tegyétek egy közepesen magas falú tálba, adjatok hozzá némi vizet, meg a citromnak a levét és egy botmixerrel daráljátok le az egészet. Egy szép homogén barna színű krémet fogtok kapni ami nyomokban sem emlékeztet a bolti változatra, ellenben sokkal finomabb, és tutira csak az van benne amit Ti raktok bele! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 15-20 perc