Rántott sajt, tortilla és burgonya chips bundában

  • 2016.03.31.
  • 1

A rántott ételek általában elég széles körben kedveltek. Ez – talán – köszönhető a nagyon jó ízüknek és lehet hozzájuk enni mindenféle finomságot. De mi a helyzet akkor, ha már kicsit unjátok a szokványos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombót? Semmi gond, mert van egy nagyon jó megoldás! Próbáljátok ki! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comRántott sajt tortilla és burgonya chips bundában hasábburgonyával és borsos gombamártássalHozzávalókkb. 1 kg sajt (lehetőleg félkemény trappista vagy gouda tökéletes)1 zacskó tortilla chips1 zacskó burgonyachips (nem burgonyaszirom!)kb. 2 dl tej4 db tojás20 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszttel helyettesíthető)kb. 70 dkg burgonyakb. 0,5 liter étolajfűszerek (só, feketebors, majoranna)kb. 40 dkg gomba1 db nagy natúr joghurt1 csokor petrezselyem (lehetőleg friss)fél citrom leveElkészítésA tortilla és a burgonya chips-et aprítóban, vagy turmixban ledaráljátok. A sajtokat maximum ujjnyi vastag szeletekre vágjátok, majd a következő sorrendben panírozhatjátok: tej-liszt-tojás-aprított chips. Ha a panírozással készen vagytok akkor a sajtokat kb. 1-1,5 órára rakjátok hűtőszekrénybe, addig van bőven időtök elkészülni a gombamártással és a sült krumplival.GombamártásElkészítésA gombát apróra vágjátok, majd egy kevés vajon vagy olajon megpirítjátok. Bőségesen sózzátok és borsozzátok, és szórjatok rá egy kis majorannát is, ha gondoljátok. Ha szépen megpirult akkor az összes gombát a joghurttal, egy fél citrom levével, és a felaprított petrezselyemmel egy tálban összedolgozzátok, és botmixerrel, vagy turmix géppel – ahogyan szimpatikus – szószt készítetek belőle. Ha a sajtok kellőképpen “megpihentek” akkor nincs más hátra, mint bő olajban kisütni őket. Tipp: Ahogy a képen is látszik egy kevés lekvárt is rakhattok mellé, a sok sós íz mellé nagyon jól passzol az édes! Tipp: A sütésnél a sajtba ne szurkáljatok villával mert szétfolyhat! Csak ügyesen! Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 40-45 perc