Istenien krémes tojássaláta Húsvétra

  • 2016.03.24.
  • 0

Itt a Húsvét, itt a nyúl, na meg a rengeteg rokoni látogatás óriási lakomákkal. Már napok óta töröm a fejem, hogy milyen húsvéti ínyenc falat kerüljön az asztalra. Nos, igyekeztem magam tartani a jól megszokott “viszonylag könnyen és gyorsan valami finomat tegyünk az asztalra” elv mellett. Próbáljátok ki, biztosan ízleni fog! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Húsvéti, istenien krémes tojássalátaHozzávalók2-3 szál zeller (apróra vágva)1-2 db kápia paprika (apróra vágva)egy nagy doboz natúr joghurtkb. 200 g majonéz8-10 db tojás1 kanál cukor1 citrom levefűszerek (só, fekete bors) bőségesen1 csomó kapor (lehetőleg friss)1 csomó petrezselyem (lehetőleg friss)ElkészítésElőször is a tojásokat rakjátok a forrásban lévő vízbe kb. 8-10 percre. Ameddig főnek a tojások, addig aprítsátok fel a zöldségeket, és az összes hozzávalót, – kivéve persze a tojásokat – keverjétek össze egy jó nagy tálban. Ha készen vannak a tojások a lehető legapróbbra aprítsátok, majd öntsétek bele a már összekevert hozzávalók közé. Jó alaposan dolgozzátok össze, de közben persze kóstolgassátok, hogy megfelelő lett-e a fűszerezés. Kb. 2-3 órát kell(ene) hagyani állni a hűtőben, de úgysem fogjátok kibírni! Nagyjából 2-3 napig tudjátok fogyasztani, de esélytelen, hogy addig megmaradjon, mert annyira finom lesz!Tipp: Pirított kenyéren egy kis saláta levélen tálalva valami leképesztően finom! Próbáljátok ki! Elkészítési idő: 15-20 percJó étvágyat!