Itt a világ legjobb kajája: A KLASSZIKUS CSIRKEPÖRKÖLT!

  • 2016.03.04.
  • 5

Ha a múltkori bejegyzésben emlegettem a külföldi konyhát, akkor itt az ideje, hogy “emlegessem” egy kicsit a magyart is, – mert mint számos más dologban – úgy ebben is felülmúlhatatlanok vagyunk! De ami legjobb az egészben, hogy a legendás magyar kreativitás itt is rendszeresen megjelenik, úgyhogy ne nagyon habozzatok, hanem ragadjatok fakanalat, és dobjátok össze ezt a pörit a hétvégén! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comCsirkepörkölt nokedlival, majdnem úgy ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva! HozzávalókA pörihezkb. 1,5 kg csirke (szárny, alsó és felső comb)kb. 5 kanál fűszerpaprika2 fej vöröshagymaétolaj3-4 db paradicsom1 db csípős paprika (ízlés szerint)egy kevés friss petrezselyemfűszerek (só, bors, színes bors keverék)2-3 dl vízA nokedlihez2-3 db tojás (mennyiségtől függ)kb. 30 dkg liszt1-2 dl víz2-3 nagyobb csipet sóElkészítésSzerintem ezt már nagyon sokan csináltátok, úgyhogy sok újdonsággal nem fog szolgálni a recept. A felaprított hagymát olajon megpirítjátok, majd hozzáadjátok a paprikát, sót, borsot, és némi vizet. Egy kevés ideig hagyjátok, hogy rotyogjon, majd jól beleforgatjátok a húsokat, és szépen elkezditek főzni, majd kb. 10 perc múlva beledobáljátok a szintén felaprított paprikákat, paradicsomokat. Ezután még egyszer jól összekeveritek valamint némi fűszer is mehet hozzá. Közepes fokozaton – éppen hogy rotyogjon – főzzétek kb. 30 percig fedő alatt, közben persze ha nagyon fogy a leve akkor pótoljátok, és néha keverjétek meg. Ameddig készül addig bőven van időtök összedobni a nokedlit.NokedliElkészítésElőször is jó sok vizet, egy jó nagy fazékban rakjatok fel forrni. Közben a lisztet a tojással és a sóval keverjétek jól össze (én a kezemet használtam ehhez… ti legyetek ügyesebbek ). Ha megvan akkor nézzétek meg mennyire állt össze a tészta. Ha túlságosan “egyben” van akkor egy kevés vízzel hígítsátok. Amint forr a víz akkor nokedli szaggatóval (ami nekem nincs) kell beleszaggatni a forrásban levő vízbe. Én a klasszikus módszert választottam, egy vágódeszkáról késsel vagdostam bele a vízbe a tésztát, ez a képen meg is látszik. Ha mindennel megvagytok a képen látható módon tálalhatjátok, vagy ahogyan szeretnétek, ez nem fogja befolyásolja, hogy isteni finom lesz. Én még egy petrezselymes, borsos citromos joghurtot csináltam hozzá, amivel nyakon öntve nagyon finom lett. Egyrészt nem volt olyan tömény, mint a tejföl, másrészt ahol készült az étel, ott nem lehetett (abban az országban) tejfölt kapni, de végül bevált az ötlet! Próbáljátok ki!Elkészítési idő: 45-60 percJó étvágyat!