Waldorf saláta

  • 2019.11.11.
  • 2

...egy igazi őszi finomság!Hozzávalók:50 g marék dióbél, pirítva és durvára törve1 kis doboz joghurtFél kis doboz tejfölFél citrom leveegy csipet porcukoregy csipet só1 db (kb.150 g Grammy Smith) zöldalma350 g zellerszár (angol zeller)150 g piros szőlő, negyedekbe vágva és kimagozvaEszközök:GyaluVágódeszka, konyhakésKeverőtálKis teflon serpenyőMozsárElkészítése:Miután megmostam az alapanyagokat, a szőlő szemeket egyesével negyedekre vágom és kimagozom. (Ha kis szemű a szőlő, akkor elég félbe vágni!)A diót szárazon megpirítom egy serpenyőbe. Ezután
egy mozsárba öntöm és durvára töröm.A zellerszárakat és az almát, egy keverőtálba, vékony csíkokra gyalulom.A joghurtot, tejfölt, a citrom levet, a sót és a porcukort alaposan kikeverem, majd óvatosan összeforgatom a dióval, a szőlővel, a gyalult almával és zellerszárral.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Saláta