Részeges Csirke

  • 2019.11.18.
  • 8

...ezzel nem lehet mellé fogni! Gyerek koromban ez volt az első olyan recept amit megtanultam szakácskönyvből és amire először igazán büszke voltam! Egyből az egyik kedvenc ételem lett! Ízig vérig magyar étel és veszélyesen finom, mivel abbahagyhatatlan. Most savanyított zöldparadicsommal és rizi-bizivel tálaltam. Hozzávalók 2 személyre: 500 g csirke felső comb filé (bőr nélkül)fél csomag (100 g) húsos bacon, vagy füstölt szalonna, apró kockákra vágva 1 fej vöröshagyma, apróra vágva 1 teáskanál pirospaprika 200 ml száraz fehér bor 200 ml rizskrém / tejszín / 1 kis doboz alacsony zsírtartalmú tejföl1 evőkanál kukoricakeményítő só frissen őrölt tarka bors Eszközök:Nagy teflon serpenyő+fedőKis tepsi+sütőpapírVágódeszka, konyhakés, szűrőlapát, fakanálKeverőtál Elkészítése:A combokat sózom, borsozom. Miután előkészítettem a többi alapanyagot is, fogok egy nagy teflon serpenyőt és közepes hőfokon ropogósra pirítom a bacont. Egy szűrőlapáttal kiveszem a pörcöt és a fennmaradó forró zsírban pirítom a csirkecombokat. Kiveszem egy tányérra, majd a forró serpenyőbe dobom az apróra vágott hagymát. Miután megpirult, hozzáteszem a fokhagymát és átfuttatom, majd pirospaprikával is meghintem. Elkeverem és felöntöm fehér borral és 1-2 percig forralom.Ezután visszateszem a pörcöt és a csirkecombokat. Átforgatom és fedő alatt, alacsony hőfokon 25-30 percig párolom.Közben a tejfölt, egy pici vízzel és keményítővel kikeverem.Miután megpuhult a hús, egy szűrőlapáttal újra kiveszem egy tányérra.A fennmaradó szaftba, folyamatos kevergetés mellett
a keményítős tejföllel besűrítem. (Ha túl sűrűre sikeredett, vizet teszek hozzá!)A combokat óvatosan visszaforgatom.TIPP: tálaláskor szórhatjuk frissen vágott petrezselyemzölddel!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!