Őszi Édesburgonya krémleves, körtével és pirított tökmaggal

  • 2018.10.24.
  • 5

...a legjobb dolog amit a testeddel tehetsz egy hűvős őszi napon, az ez a leves!Hozzávalók:1 kis vöröshagyma, kockákra vágva1 gerezd fokhagyma, felaprítvamin. 500 g édesburgonya, kockákra vágvanegyed zellergumó, kockákra vágva1 db sárgarépa, felkarikázva1 evőkanál extra szűz olíva olajfél evőkanál szárított kakukkfű1 púpos teáskanál kurkumaízlés szerint őrölt szerecsendió1 evőkanál citromlésópirított tökmag, a tálaláshoz2-3 db körte, kimagozva, meghámozva és kockákra vágvaEszközök:3l lábas+fedővágódeszka, konyhakésturmixgépkis teflon serpenyőElkészítése:A zöldségeket meghámozom, majd darabokra vágom, félreteszem. Egy lábosba 1 evőkanál olíva olajat melegítek és megfuttatom benne a hagymát-fokhagymát. Beleteszem a zöldségeket, ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadom a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a kurkumát és megsózom. Addig főzöm, amíg megpuhulnak a hozzávalók, majd összeturmixolom. Citromlével ízesítem. Ha túl sűrű, kis adagonként vízzel higítom, míg megfelelő nem lesz. Tálaláskor megszórom pirított tökmaggal és a felkockázott körtével.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Leves Reform