Pasta Napolitana

  • 2018.05.14.
  • 3

...itt egy nagyon egyszerű és gyors olasz tésztaétel, abból is az alap verziót hoztam el nektek! Tiszta zöldségekből álló mártás, parmezánnal ízesítve! Akinek hiányzik a hús belőle, az süssön mellé! Én is így tettem! ;) Köretként, vagy főételként egyaránt tökéletes választás! Nagyon nagyon ritkán eszek tészta ételt, inkább köretként funkcionál nálam.Hozzávalók (500 g tésztához):1 fej vöröshagyma, apróra vágva3 gerezd fokhagyma, apróra vágva1 nagy sárgarépa, vékony karikákra vágvaugyanannyi angolzeller, vékony karikákra vágva2x400 g konzerv egész szilvaparadicsom1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld, vagy bazsalikom + a tálaláshoz!50 g reszelt parmezán, vagy grana padano + a tálaláshoz!2 evőkanál extra szűz olíva olajcsipet barna cukorsófrissen őrölt borsEszközök:Magas falú lábas+fedőBotturmix, mérőhengerVágódeszka, konyhakés, merőkanálLábas+fedő, szűrőElkészítése:Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és megpirítom a hagymát. Ezután hozzádobom a répát, a zellert és a fokhagymát. 3-5 percig dinsztelem. Közben sózom-borsozom. Hozzáadom a paradicsomot és fedő alatt 20 percig, csendesen főzöm, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ezután hozzákeverem a sajtot és a petrezselyemzöldet. Egy botturmixxal simára pürésítem (ha kell, egy hengerbe átöntöm és abban turmixolom!). Egy csipet cukrot is elkeverek a mártásba.A tésztát aldante-ra főzöm és pár percig a mártással együtt összefőzöm. Egy merőkanál főzővizet is hozzáöntök ha szükséges!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Tészta Olasz