Kínai csípős-savanyú leves

  • 2018.05.08.
  • 5

...minta a kínai büfékben, csak ez milliószor ízesebb és illatosabb! Pofon egyszerű elkészíteni és tele van vitalitással! Ha megkóstolod, soha többé nem fogsz a büfékben ilyet kérni! Mindenkinek ajánlom aki szereti a keleti ízeket !!!! Én mostanság teljesen rákaptam! :DHozzávalók (6-8 főre):30 g szárított fafül gomba, bő vízben kiáztatva230-250 g sárgarépa130-150 g angolzeller, vagy gumó (helyette káposzta)2 hüvelykujjnyi méretű. friss gyömbér250 g csirkemell140-150 g lében eltett, vagy konzerv bambuszrügy2-2,5 l alaplé1 dl sötét szójaszósz1 dl rizsecet2 gerezd fokhagyma2 ek. ázsiai chiliszósz (Sriracha szósz)1 teáskanál cukor10 teáskanál étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve2 tojás, felverveEszközök:5 l-es lábasVágódeszka, konyhakésGyaluElkészítése:Előkészítem az alapanyagokat! A répát és a gyömbért megpucoltam, előveszem a gyalut. A legvékonyabb csíkú betéttel legyalulom a répát, a zellert és a gyömbért. A bambuszrügy, ha lapokra van szeletelve, tovább vágom vékony csíkokra! A csirkemellet apró kockákra vágom! A kiáztatott fafülgombát, szintén nagyon vékony csíkokra vágom!Egy 5l-es lábosba kimérem az alaplevet. Ízesítem szójaszósszal, rizsecettel, fokhagymával, chili szósszal és cukorral.Felforralom, közben hozzáteszem a gombát és a csirkemellet. Forrástól számított 5-7 percig főzöm csendesen. Ezután jöhetnek a többi zöldségek! Újraforralom és a levesbe keverem a keményítős vizet. 2 perc forralás után hozzákeverem a felvert tojást és félrehúzom!TIPP: Ha sűrűbbre szeretnéd, nincs más dolgod, mint újból kikeverni a keményítőt a vízzel és több részletbe a levesbe elkeverve 1 percig főzd, míg meg nem kapod a kívánt állagot!Letölthető és nyomtathó verzió ITT!