Pizza alaprecept

  • 2017.08.16.
  • 0

...az otthon készült pizza sose olyan jó, mint a pizzériákban. Ez azért van, mert az otthoni sütők nem képesek akkora hőt leadni. A helyzethez igazodva megalkottam a legjobb otthoni vékony tésztás pizzát! Ropogós, de nem száraz! Sok kísérlet után született meg ez a verzió, ami magasan leverte elődeit! Az én verzióban nem mozzarellát használok, hanem parmezános sajtkeveréket. Így sokkal ízesebb lesz a pizza! Ha kell egy jó pizzatészta recept, akkor megtaláltad!Hozzávalók:3 tepsi pizzához:500 g Pizzaliszt BL0012 g szárított élesztő (egy csomag)2 csapott teáskanál só1 csapott teáskanál cukorezeket elkeverni275 ml langyos víz25 ml extra szűz olíva olajPizzaszósz:250 g sűrített paradicsom (20%-os)2 csapott teáskanál szárított bazsalikom (vagy friss, apróra vágva)kb. 1 evőkanál extra szűz olíva olaj1 csapott teáskanál sóMindent alaposan kikeverek, ha túl sűrű, egy kis vizet teszek hozzá. 1 órát pihentetem!Feltétek:Reszelt sajt (általában trappista) + darált parmezán, 3:1 arányba legalább!Sonka - konzerv kukoricaFeketeerdő sonka és rukkolaTonhal konzerv - vékonyan szelt citrom karikaEszközök:Keverőtál, mérőhengerTepsi+sütőpapírNyújtófa+ ahol nyújtom a pizzátNagy vágódeszkaSajtreszelő, tálak, konzervnyitóPizzavágóEgy nagy keverőtálba öntöm a lisztet, majd hozzáteszem a szárított élesztőt, a sót, a cukrot, majd alaposan elkeverem. Hozzáöntöm a vizet és az olíva olajat, majd alaposan kidolgozom a tésztát.Lefedem egy konyharuhával és duplájára kelesztem. (TIPP: Ha elektromos sütőd van, tekerd fel minimumra, csak annyira, hogy elinduljon. Ez kb. 40 fok lehet, de nem légkeverésesen, csupán sima sütésen, így gyorsabban megkel a tészta!) Ezután újragyúrom és ismét kelesztem.A sütőt maxra tekerem (alul-felül sütési módon)!3 felé szedem és az egyik cipót, lisztezett felületen kinyújtom akkorára kb., amekkora a tepsim.A tepsire sütőpapírt fektetek, majd belehelyezem a tésztát és kezemmel elegyengetem.Megkenem a pizzaszósszal és megszórom a sajt keverékkel, majd ráteszem a többi feltétet.Bedugom a forró tepsibe és aranybarnára sütöm. Miután kész a sütőpapírral együtt egy vágódeszkára csúsztatom. Fogok egy másik sütőpapírt és készítem is a következő pizzát!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Tészta Alap Recept