Wrap Time: Sörbundás csirkefalatok, remoulade mártással és salátával

  • 2017.06.12.
  • 6

...a legjobb sörtészta, ami isteni módon ropog és ízletes! Önmagában nyertes étel, de egy finom remoulade mártással és friss salátával verhetetlen választás! A fantasztikus remoulade mártás francia eredetű és minden olyan ételhez ajánlom, ami hal, vagy rántott dolog. Először bolti verzióhoz volt szerencsém és nem nyerte el a tetszésemet, ez viszont bombasztikus! Nem véletlenül jobb otthon elkészíteni az ilyen típusú mártásokat. Próbáld ki te is! Elképesztően finom étel!Hozzávalók:1000 g húshoz a sörtészta:100 g finomliszt200 g rizsliszt500 ml cider (szénsavas almabor)nagy csipet só300 g kukoricalisztsó, bors a húsraolaj a sütéshezRemoulade mártáshoz:kis lila-, vagy salotta hagyma, nagyon apróra vágva100 g tejföl200 g majonéz1 teáskanál mustár80-100 g csemegeuborka, nagyon apróra vágva (kb. 4 db közepes méretű)2 evőkanál a levéből1 csapott evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld (szárítottból 1 teáskanálnyi)1 csapott evőkanál frissen aprított tárkony (szárítottból 1 teáskanálnyi)fehér bors1 teáskanál cukor1 teáskanál sóMadársalátaKukorica tortilla lapokEszközök:Vágódeszka, konyhakésKeverőtálak, habverőMagas falú serpenyőSzűrőlapátPalacsintasütőElkészítése:A húst vékony csíkokra vágom és egy keverőtálba teszem. Ízesítem sóval és borssal, majd a félre teszem.Egy tiszta vágódeszkát veszek elő és felaprítom az uborkát, a zöldfűszereket és a hagymát. A mártás összes hozzávalóját egy keverőtálba teszem és alaposan kikeverem. Hűtőbe teszem.Egy magas falú serpenyőbe olajat teszek és elkezdem melegíteni. A sörtésztához előveszek egy keverőtálat és kimérem a fehérlisztet és a rizslisztet. Csipet sóval ízesítem és felöntöm a cinderrel. Óvatosan egy habverővel simára keverem.Egy mélytányérba mérem a kukoricalisztet.Miután felhevült a sütőzsiradék, fogom a húst. Átforgatom a kukoricalisztbe, majd belemártom a sörtésztába és azonnal forró olajba helyezem. Fél pillanat után megmozgatom egy szűrőlapáttal, mert könnyedén letapad az aljára. Ügyelek rá, hogy a csirkefalatok ne süljenek össze és sütés közben kényelmesen elférjenek!Papírtörtőre helyezem az aranybarnára sült csirkefalatokat.Miután mindegyik kisült, fogok egy palacsintasütőt és szárazon megpirítom a tortilla lapok mindkét oldalát.Fogok egyet és egy csipet madársalátát rakok a közepére, majd pár sörtésztás csirkefalatot és 2 evőkanál remoulade mártást. Feltekerem és azonnal fogyasztom!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!