Bloody Mary Bolognai

  • 2017.04.10.
  • 0

...héjában sült, nyomott édesburgonyával és reszelt parmezán sajttal. Tipikus ronda, de finom étel, emellett pofon egyszerű elkészíteni és nem kell vele sokat bajlódni. Ízvilágában a Bloody Mary koktél jegyei fedezhetőek fel. Valahol ez egy fúzió a koktél és az olasz bolognai között. Fantasztikus találkozás! Engem hamar meggyőzött!!! Próbáld ki te is!Hozzávalók (4 személyre):1 evőkanál extra szűz olíva olaj1 lila hagyma, apróra vágva2 gerezd fokhagyma, apróra vágva2 zellerszár, apróra vágva1 piros chili (opcionális)500 g darált marhahús2 evőkanál worcestershire szósz2 dl vörösbor2 dl alaplé (vagy 2 dl víz+ 1 teáskanál házi ételízesítő)400 g darabolt paradicsom konzerv1 kis konzerv sűrített paradicsomsófrissen őrölt tarka borsreszelt parmezán a tetejére2 db, fél kilós édesburgony, félbevágvaExtra szűz olíva olajsófrissen őrölt tarka borsEszközök:Magas falú teflon serpenyő+fedőTepsi+sütőpapírVágódeszka, konyhakés, mérőhenger, fakanál, konzervnyitóSajtreszelőElkészítése:A burgonyákat megmosom és egy "X"-et vágok mindegyikbe. Leszűröm, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Meglocsolom olíva olajjal, majd sózom és borsozom. Kezemmel alaposan átforgatom. Az "X" metszés felém néz és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt puhára sütöm.Egy magas falú teflon serpenyőbe olajat forrósítok és maximális hőfokon, megpirítom a hagymát. Hozzáteszem a fokhagymát, a zellert és a darált húst, majd az egészet fehéredésig pirítom.Felöntöm vörös borral, darabolt paradicsom konzervvel, a sűrített paradicsommal és alaplével. Fűszerezem piros chilivel és sóval. 5 percig fedő nélkül főzöm, hogy elforrjon az alkohol, majd fedő alatt, tartalékon, kb. 1 óráig párolom. Néha megkeverem.Tálaláskor a krumplit a konyhakés lapos oldalával szétnyomom és ráhalmozom a ragut, majd megszórom reszelt sajttal.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!