Wrap Time! Piros vs. Zöld Salsa

  • 2016.10.18.
  • 0

FIGYELEM! Ezek nagyon csípős szószok, akik nem bírják a bitang erőset, csak 1-2 chilit használjanak salsánként! Minél többféle chilit használsz annál színesebb, teltebb és erősebb lesz a szósz. A mártás tökéletes filmezős-tortilla chipszezős estéhez is!Piros Salsa szósz:~500 g érett paradicsom, félbe vágva1 lila hagyma, félbe vágva3 gerezd fokhagyma, héjastulpár piros chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Cayenne, Habanero, Serrano, Tabasco)1 lime levefél csokor korianderzöld
1 teáskanál sófél teáskanál őrölt fekete bors
Piros kaliforniai paprikaSárgarépa, gyalulvaKukorica (konzerv)Zöld Salsa szósz:~500 g zöld paradicsom1 db fehér hagyma3 db fokhagymapár zöld chili paprika, félbe vágva, kimagozva (Pl.: Hegyes erős, Jalapeno, Habanero)1 lime levefél csokor korianderzöld1 teáskanál sófél teáskanál őrölt fekete borsZöld paprikaKáposzta, gyalulvaAvokádó, szeletelve+ 500 g Csirkemell filé+ tejföl+ tortilla lapEszközök:PalacsintasütőGrill serpenyőTepsi + sütőpapírMagas falú tepsi + sütőfólia, fogpiszkáló2 db mérőhengerBotmixerKeverőtálVágódeszka, konyhakés, steak késGyalu, kétféle betéttelZöldséghámozóElkészítés:- A sütőt előmelegítem 250 fokra.- Egy tepsire elhelyezek egy darab sütőpapírt és ráteszem a félbe vágott paradicsomokat és a fokhagymát. A sütő felső részébe elhelyezem és grill fokozatom 15 perc alatt megsütöm.- Közben egy sütőfóliába teszem a csirkemellet. Sózom-borsozom és egy kevés olíva olajat öntök rá. - Lezárom a zacskót és egy fokpiszkálóval 4-5 lyukat ütök rá. Tepsibe rakom és a paradicsomok alá teszem a sütőben. Miután készek a paradicsomok, visszaveszem a hőfokot 200-ra és 50 percig sütöm még a csirkét.- Fogok egy grill serpenyőt és felhevítem. Beledobom az összes paprikát. Feketére sütöm mindegyik oldalát, a lehető legmagasabb hőfokon. (Vigyázz, mert füstölni fog!)- Miután alaposan lesültek, félreteszem és egy recés késsel leszedem az égett részeket, majd kimagozom a chiliket.- Két mérőhengert készítek ki a piros és a zöld salsanak. Megfelelő hengerbe teszem a megtisztított chiliket. A piros és zöld paprikáról is lekaparom az égett részeket, majd felcsíkozom és félreteszem.- A lesült paradicsomokról szintúgy leszedem az égett részeket, a fokhagymákról leszedem a héjukat és a megfelelő hengerbe teszem.- Mindkét mérőhengerbe csorgatok 1-1 lime levét és ugyan annyi korianderzöldet (nem találtam frissett, így 3-3 teáskanál szárítottam használtam.)- Fűszerezem még 1-1 teáskanál sóval és fél-fél teáskanál őrölt fekete borssal.- A hagymákat negyedbe vágom és hozzáteszem a paradicsomokhoz. Botmixerrel simára turmixolom.- A sült húst zacskóstul egy keverőtálba teszem és ott bontom ki a levével együtt. Villával és egy recés kés segítségével rostjaira szedem.- Az avokádót megpucolom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Félreteszem.- A sárgarépát megpucolom és vékony csíkokra legyalulom. A káposztát vékonyan legyalulom. Félreteszem.- A konzerv kukoricát és a tejfölt is kikészítem.- A palacsintasütőt felforrósítom és 1 perc alatt a tortilla lap mindkét oldalát megpirítom.- Végül tányérra teszem és összeállítom a wrappet.- Piroshoz: csirkehús, piros salsa, tejföl, sült piros paprika, kukorica, sárgarépa- Zöldhöz: csirkehús, zöld salsa, tejföl, sült zöld paprika, avokado szeletek, káposztaLetölthető és nyomtatható verzió ITT!