Csirke Burger, Fitness módra

  • 2016.08.18.
  • 3

...Ez egy könnyű vacsora ötlet csupán, szinte nulla szénhidráttal. Egy gyors, paradicsomos BBQ szószt készítettem hozzá, amit érdemes kipróbálni, mert fenséges. Trükkösen sajttal töltöttem meg a húst, hogy még ízesebb legyen. Célszerű ízes sajtot használni ilyenkor! Persze ez most egy kivételes alkalom volt. Süthetünk hozzá cukkinit, padlizsánt, vagy gombát is. Grillsajttal, sült hagymával, vagy csupán még több friss zöldséggel is nagyszerű étel. Ne hidd azt, hogy nem fogsz vele jól lakni!BBQ szószhoz:2-3 evőkanál extra szűz olíva olaj1 fej vöröshagyma, apróra vágva4 gerezd fokhagyma, apróra vágva4-5 evőkanál cukor1 evőkanál mustárfél liter passírozott paradicsom2 evőkanál Worchester szósz1 evőkanál balzsamecet1 mokkáskanál chili por1 mokkáskanál füstölt paprikafrissen őrölt tarka borspici sóCsirkéhez:1000 g Csirkemell filé2 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsa2 db tojás4 evőkanál extra szűz olíva olaj2 gerezd fokhagyma, összezúzvafél teáskanál őrölt szerecsendió2 nagy teáskanál sófrissen őrölt tarka borstöltelék: ízes sajtsütéshez: kókuszolajLolo rosso saláta és amit még kívánsz hozzá!Elkészítése:A BBQ szósz:Egy lábosba felhevítem az olajat és a cukrot. Enyhe karamellre dobom a hagymát és 1 perc után a fokhagymát is megfuttatom, eközben hozzáteszem a fűszereket is. (bors, füstölt paprika, chilipor). Elkeverem és hozzáadom a passírozott paradicsomot, a balzsamecetet, a mustárt, a worchester szószt és sóval ízesítem. 5 percig forralom, majd egy botmixxerrel simára turmixolom.A Csirke:A csirkét nagyobb darabokra vágom és egy késes konyhai robotgép megdarálom. Egy keverőtálba öntöm. Többször, kis adagokba megismétlem. Hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a tojást, az olajat, a kenyérmorzsát és fűszerezem szerecsendióval, sóval és frissen őrölt tarka borssal. Jó alaposan összekeverem.(Ha sajttal is megtöltenéd, egyszerűen csak vágj ujjnyi vastag szeletet egy sajtból és annyi hússal csomagold be, amivel teljesen elfedi a sajtot.)Kenyérmorzsába forgatom jó alaposan. Így könnyebben tudom majd formázni.Kevés olajat hevítek és ropogósra sütöm. (Ha sajttal töltöd, sajnos ujjnyi olajba kell kisütnöd, mivel nagyon magas lesz a húspogácsa)A salátát leveleire szedem és megmosom, majd lecsepegtetem.Végül összeállítom a burgert. Tömören felhalmozok pár saláta levelet és alaposan megkínálom a BBQ szósszal, majd hús és még szósz, végül ugyan annyi salátalevéllel összefogom az egészet. Jó étvágyat!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!