Vietnámi Pho, kacsahússal

  • 2016.05.09.
  • 1

...a legjobb!Hozzávalók (4 személyre): 3 liter alapléhez:5 csillagánizs8 szegfűszeg1 szál fahéj1 teáskanál koriandermag1 teáskanál édeskömény mag3 evőkanál halszósz1 evőkanál házi ételízesítő2-3 hüvelyujjnyi pucolt gyömbér1 fej vöröshagyma1 egész kacsamell4 nagy adag tálalásához:1 zöld citrom, négybe vágva1 csokor korianderzöld, apróra vágva2 piros chili paprika, apróra vágva (ízlés szerint)4 szál újhagyma, apróra vágva1-2 szál sárgarépa, zöldséghámozóval szalagokra formázva200 g mungóbab csíra200 g széles rizstésztaSriracha chili szósz (opcionális)Eszközök:Kis serpenyő3 literes lábas+fedőVágódeszka, konyhakésLeveskosár / szűrőKis tálkákMerőkanálZöldséghámozóElkészítése:A fűszereket egy kis serpenyőben szárazon megpirítom, majd leveskosárba teszem. A házi ételízesítőt is mellé rakom. (Ha nincs leveskosarad, nem gond! Szórj mindent bele a levesbe, majd tálaláskor megszűröd!)Egy 3 l-es lábast/ vagy ugyanazt a serpenyőt felhevítem és szárazon enyhén "feketére" sütöm a hagymát és a gyömbér 1-1 oldalát, így kapok majd füstös ízt a levesembe.Felöntöm vízzel (legjobb a megmaradt húsleves!), majd beleteszem a kacsamellet is. Ízesítem még halszósszal (és ha szükséges sóval).Forrás után az esetlegesen keletkezett habot leszedem, majd tartalék tűzön fél-háromnegyed órát csendesen főzöm. A fűszereket se hagyom ki!Miután fedővel lefedtem a levesemet, a rizstésztát egy nagy keverőtálba teszem és hideg vizet öntök rá. 35-45 perc alatt megpuhul. Főzni nem kell!Közben előkészítem a tálaláshoz szükséges hozzávalókat. Minden összetevőt egy-egy kis tálba teszem, hogy ízlés szerint mindenki annyit tehessen majd a levesébe, amennyit szeretne. (A megmaradt sárgarépa részeket beledobom a levesbe!)Miután megfőtt a kacsahús, kiszedem egy vágódeszkára, leszedem a bőrét és a hús részét vékony szeletekre vágom.Végül tálalok! (Ha kell, közvetlenül a tányérba szűröm a levest.)Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Leves Keleti